Image Image Image Image Image Image Image Image Image

17 mrt

Door

No Comments

Welke soort eiwitshakes zijn er?

maart 17, 2020 | Door | No Comments

Welke soort eiwitshakes zijn er? In deze blog wordt uitgelegd welke soort eiwitshakes er zijn en waar je op moet letten bij het kiezen van eiwitshakes. De populariteit van eiwitshakes blijft maar stijgen. Voor velen is de eiwitshake zelfs de belangrijkste supplement. De reden hiervoor is dat eiwitten zo van belang zijn voor je spieren (zowel voor herstel als groei). Het is echter niet voor iedereen bekend welke eiwitshake het beste bij hen past, aangezien er verschillende soorten eiwitshakes zijn.

Body en GymReal Whey Shake
€16,90800 gram
Body&Fit Whey Perfection
€12,90750 gram
Bodylab Whey Protein
€17,901000 gram

Waarom zijn er verschillen in eiwitshakes?

Eiwitshakes worden door zoveel sporters gebruikt dat ze onder de meest populaire supplementen vallen. Maar waarom zijn er eigenlijk verschillen? Een eiwitshake blijft toch gewoon een eiwitshake? Hoewel dit klopt, is er een reden voor dat er verschillende soorten eiwitshakes zijn. Dit ligt voornamelijk aan het doel en de wensen van degene die de eiwitshake gebruikt. Jouw voorwaarden voor een goede eiwitshake kunnen namelijk anders zijn dan de voorwaarden van iemand anders.

De meest voorkomende en belangrijke verschillen zijn:

  • Het aantal eiwitten
  • De smaak
  • De opnamesnelheid
  • De prijs

Ook in deze blog wordt vooral op basis van bovenstaande verschillen onderscheid gemaakt tussen de soorten eiwitshakes. Hieronder worden de verschillen toegelicht.

Interessant voor jou!

De kracht van 100% Isolate Protein

Prijs : 40,90 35,90

Aantal eiwitten

Je zou zeggen dat dit voor velen de belangrijkste factor is. Dat is echter niet altijd het geval. In een eiwitshake zitten namelijk sowieso veel eiwitten. Voor sommigen is het dan niet altijd nodig om zoveel mogelijk eiwitten binnen te krijgen als dat invloed heeft op andere factoren (zoals smaak en prijs). Anderen vinden het aantal eiwitten wel zeer belangrijk. Voor hen geldt: hoe meer eiwitten, hoe beter. Hierin zijn dus duidelijke verschillen merkbaar.

De smaak

De ene eiwitshake heeft een zoete smaak terwijl de andere bitter is. Voor sommigen maakt de smaak totaal niet uit zolang het resultaat er maar is, terwijl de ander het ook belangrijk vind dat een eiwitshake goed smaakt. De smaak is voor velen een belangrijke factor.

Opnamesnelheid

De opnamesnelheid van eiwitshakes houdt in dat de eiwitten sneller in het lichaam opgenomen worden (dit wordt later in de blog toegelicht). Vooral sporters die hun lichaam direct willen aanvullen met eiwitten vinden de opnamesnelheid belangrijk.

Prijs

Uiteraard is de prijs van eiwitshakes ook een belangrijke factor. De bovenstaande verschillen hebben invloed op de prijs. Vaak geldt: hoe meer eiwitten en hoe sneller de opname, hoe hoger de prijs. Er zijn voldoende sporters die graag wat meer betalen voor eiwitshakes die aan zijn of haar voorwaarden voldoen, terwijl anderen de prijs juist graag laag willen houden.

Welke soorten eiwitshakes zijn er?

Eiwitshakes kunnen in drie soorten woorden verdeeld:

  • Whey Concentraat
  • Whey Isolaat
  • Whey Hydrolisaat

Onze aanrader!

De collageen poeder van Muscle Concepts is een zuivere en hoogwaardige poeder welke bestaat uit Collageen hydrolysaat.

Prijs : 30,90 27,90

 

Hieronder worden de soorten eiwitshakes beschreven:

Whey Concentraat

Whey Concentraat is de bekendste soort eiwitshake. De reden hiervoor is dat het voor velen de beste mix is van aantal gram eiwitten, smaak en prijs. Gemiddeld zit er in Whey Concentraat zo een 75 tot 80 gram eiwitten per 100 gram, waarmee het in vergelijking tot andere soorten eiwitshakes minder eiwitten bevat. Men vindt Whey Concentraat vaak wel lekkerder smaken (zit ook wat hoger in vetten) en de prijs is lager dan andere eiwitshakes.

Wanneer voor Whey Concentraat kiezen?

De meesten die voor Whey Concentraat kiezen vinden het niet erg dat ze niet zoveel mogelijk eiwitten binnenkrijgen per eiwitshake. Het is voor hen belangrijker dat eiwitshakes een snelle bron van voldoende eiwitten zijn voor een relatief lage prijs met een lekkere smaak. Als dit jouw criteria voor eiwitshakes zijn, doe je er verstandig aan om voor Whey Concentraat te kiezen!

Whey Isolaat

Ook populair onder sporters: Whey Isolaat. Het verschil tussen Whey Concentraat en Isolaat zit vooral in het aantal eiwitten. Waar bij Concentraat de focus niet volkomen op het aantal eiwitten ligt, is dat bij Whey Isolaat wel de belangrijkste focus. De meeste merken Whey Isolaat bevatten minimaal 90 gram eiwitten per 100 gram. Whey Isolaat bevat minder vetten dan Whey Concentraat.

Wanneer voor Whey Isolaat kiezen?

Als je het belangrijk vindt om per eiwitshake zoveel mogelijk eiwitten binnen te krijgen, is het aangeraden om voor Whey Isolaat te kiezen. Hierbij is het wel belangrijk te vermelden dat Whey Isolaat in het algemeen duurder zal zijn dan Whey Concentraat. Als je de prijs en smaak minder belangrijk vindt dan het aantal eiwitten is Whey Concentraat een goede keuze!

Whey Hydrolisaat

Een minder bekende soort eiwitshake: Whey Hydrolisaat. Deze soort eiwitshake staat vooral bekend om de hoge opnamesnelheid. Dit komt doordat de eiwitketens bij Hydrolisaat voorverteerd worden. Het resultaat daarbij is dat de eiwitketens korter zijn dan gemiddeld, waardoor de eiwitten sneller worden opgenomen. Dit zorgt er wel voor dat deze soort eiwitshakes een bittere smaak krijgen, waardoor velen het niet zo lekker vinden. Ook betaal je meer voor Whey Hydrolisaat dan voor andere soorten eiwitshakes.

Wanneer voor Whey Hydrolisaat kiezen?

Het is aangeraden om voor Whey Hydrolisaat te kiezen wanneer je het echt belangrijk vindt om je eiwitten snel binnen te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld na een krachttraining zijn (voor snelle bron van eiwitten en herstel) of wanneer je net wakker bent (om direct je hoeveelheid eiwitten aan te vullen). Je vindt het niet erg dat de smaak niet zo lekker is en je wat meer moet betalen.

Conclusie

Nu het duidelijk is welke soort eiwitshakes er zijn, is de vraag: welke soort past het beste bij jou? Dit is dus afhankelijk van wat jij belangrijk vindt bij het gebruiken van eiwitshakes. In de blog zijn de kenmerken per soort eiwitshake uitgelegd. Hieronder wordt dat nog eens kort samengevat:

  • Whey Concentraat: Goedkoper en lekkere smaak, mindere hoeveelheid eiwitten dan andere soorten
  • Whey Isolaat: Duurder dan Concentraat, wel het meeste aantal eiwitten van alle soorten
  • Whey Hydrolisaat: Duurste soort en bittere smaak, wordt wel het snelste opgenomen van alle soorten
Vind je dit een interessant bericht? Deel het!
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Plaats een reactie