Image Image Image Image Image Image Image Image Image

23 okt

Door

Welke eiwitshake voor vrouwen

oktober 23, 2018 | Door |

Elk mens heeft eiwitten nodig of je nou sport of niet. Het zijn belangrijke bouwstoffen voor je lichaam. Het helpt bij je spieropbouw en houdt je gezond. Het is belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt en alles binnen krijgt. Zeker als je sport. Veel sporters nemen eiwitshakes. Vaak zijn deze shakes er voor zowel mannen als vrouwen. Welke eiwitshake voor vrouwen? Deze vraag beantwoorden we graag voor jou. We gaan verder uitleggen welke eiwitshake voor vrouwen geschikt is.

Alle weetjes over de eiwitshake!

Een eiwitshake is heel simpel vertaald een gemixt drankje met eiwitten erin. Vaak is dit drankje in veel soorten en smaken te verkrijgen. Er zijn veel soorten eiwitshakes op de markt en vooral plantaardige shakes zijn steeds meer in trek. Zo heb je plantaardige eiwitshakes zoals ei-eiwit, erwten eiwit en soja eiwit. Er is ook een whey eiwitshake te verkrijgen. Zo zijn er veel drankjes op de markt die de gevraagde eiwitten bevatten en gemengd zijn met de juiste hoeveelheid eiwitten die je lichaam nodig heeft. Dit kan afhangen van het feit of je: man, vrouw, kind, sporter of niet sporter bent. Er zijn altijd diverse factoren die mee spelen. Het is ook voor ieder mens verschillend welke shake geschikt is. Welke eiwitshake voor vrouwen? Dat is een vraag die we in dit artikel verder gaan bespreken.

Waarom heeft iemand eiwitten nodig?

Een mens heeft eiwitten nodig omdat deze onmisbaar zijn voor zijn spieren, organen, zenuwstelsel en bloed. Indien iemand sport kan deze spier schade oplopen. Door het eten van voldoende eiwitten (welke het lichaam omzet in aminozuren) herstellen de spieren en lichaamscellen zich beter. Men noemt dit ook wel de spiereiwitsynthese. De opbouw van je spieren kan snel of langzaam gaan. Het is afhankelijk van de totale eiwitinname. Het is hoe dan ook bekend dat een mens zeker bij het sporten eiwitten nodig heeft. Maar welke heb je nodig? Welke eiwitshake voor vrouwen? Zodat de vrouw voldoende eiwitten binnen krijgt en geen spierschade ontwikkeld.

Eiwitrijke producten

Je kunt sowieso al veel eiwitten halen uit dierlijke producten. Veel dierlijke producten in Nederland die veel eiwitten bevatten zijn: vis, ei, kip en magere melk. Daarnaast kun je ook andere producten zoals plantaardige producten eten. Hier kun je vaak ook veel eiwitten uithalen. Je haalt relatief veel eiwitten uit: brood, pasta, bonen, linzen, noten, paddenstoelen en producten die hiervan gemaakt zijn.

Hoeveel eiwitten heb ik nodig?

Hoeveel eiwitten iemand nodig heeft is geheel afhankelijk van het feit of diegene sport of niet-sport. In onderstaande tabel kun je nagaan hoeveel iemand nodig heeft. Zo hebben fanatieke sporters doorgaans veel meer eiwitten nodig. Door voor jezelf na te gaan of met je eventuele trainer te overleggen kun je er achter komen hoeveel eiwitten je nodig hebt. Indien je jouw lichaamsgewicht weet en wat voor soort sporter je bent kun je jouw hoeveelheid eiwit berekenen. Het is altijd verstandig om dit met een deskundige te doen tenzij je er veel vanaf weet. Hierdoor kun je ook goed uit rekenen en kijken welke eiwitshake je nodig hebt. Je kunt het natuurlijk uit voeding halen maar een eiwitshake is wel zo makkelijk. Welke eiwitshake voor vrouwen geschikt is kun je met deze tabel ook beter uitrekenen.

Niet-sporter: 0.8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht
Duursporter: 1.2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht
(Fanatieke) krachtsporter: 1.5 – 1.8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht

Zijn te veel eiwitten gezond of ongezond?

Indien je te veel eiwitten binnen krijgt kan dit als negatief bijeffect hebben dat jouw gewicht en spiermassa toe neemt. Bij gezonde mensen zal het over het algemeen niet veel invloed hebben op de nieren of botmassa. Een tekort aan eiwitten is immers ook niet gezond. Zeker niet voor mensen die in de groei zijn of veel sporten. Daarom is het belangrijk om je hoeveelheid eiwitten goed in de gaten te houden. Zeker indien je veel sport is dit belangrijk. Raadpleeg ook altijd een deskundige in plaats van dat je zelf eiwitten naast je huidige voeding extra innneemt.

Welke eiwitshake voor vrouwen?

Veel vrouwen denken altijd dat eiwitshakes niet geschikt zijn voor hun. Toch is dit niet helemaal waar. Zeker vrouwen die fanatiek sporten kunnen er profijt bij hebben. Je hebt ook vrouwelijke bodybuilders of vrouwen die echt fanatiek aan krachttraining doen. Daarnaast is het innemen van een eiwitshake niet alleen handig voor het sporten. Het kan namelijk ook helpen om af te vallen Doordat je een eiwitshake inneemt ben je eerder verzadigd en heb je minder behoefte om te snacken. Met als voordeel dat je geen ongezonde snacks nuttigen. Vrouwen die het voor deze reden willen gebruiken kunnen het beste een plantaardige eiwitshake kopen op basis van soja of hennep. Er zijn nog veel meer eiwitshakes in omloop en veel voordelen hieraan. Welke eiwitshake het beste is moet je uiteindelijk zelf beslissen. Probeer je in elk geval goed te informeren en lees jezelf goed in.

Afvallen maar heb je niet veel tijd?

Dit kan wel eens dé oplossing voor je zijn! Al meer dan 2500 mensen zijn je voorgegaan.