Image Image Image Image Image Image Image Image Image

09 aug

Door

Wanneer eiwitshakes gebruiken?

augustus 9, 2018 | Door |

Je stelt jezelf misschien de vraag: wanneer eiwitshakes gebruiken? Eiwitten helpen jouw lichaam bij het afvallen doordat zij de juiste voedingsstoffen aanbieden. Om te weten wanneer je een eiwitshake moet gebruiken is het belangrijk dat je weet:

  • Wat eiwitten en eiwitshakes zijn
  • Welke eiwitten er zijn
  • Hoeveel en wanneer je in moet nemen

In dit artikel geven wij meer uitleg over het gebruik van eiwitten en wanneer je eiwitshakes kunt gebruiken.

Wat zijn eiwitshakes?

Eiwitshakes zijn shakes(drankjes) waarin eiwitten en koolhydraten met elkaar zijn gecombineerd in een shake om je zo alle belangrijke bouwstoffen te kunnen bieden. Hierdoor bevat elke shake de juiste bouwstenen voor jouw lichaam. Deze eiwitten vormen de basisblokken die ervoor zorgen dat de opbouw en het herstel van onze spieren, botten, huid en andere weefsels goed verloopt.

Wat zijn eiwitten?

Wil je een eiwitshake gaan gebruiken? Dan is het wellicht handig dat je weet welke eiwitten er zijn. Er bestaan drie verschillende soorten eiwitten:

  • Wei-eiwitten
  • Caseïne-eiwitten
  • Sojaproteïnen

Wei-eiwitten vormen een bijproduct van kaasproductie. Het zijn eiwitten die snel door het lichaam worden geabsorbeerd en binnen een uur worden omgezet naar aminozuren. Het is een eiwit dat niet lang in ons lichaam verblijft. Door de snelle opname van ons lichaam zijn shakes met wei-eiwitten een goede aanvulling om te gebruiken na een intensieve training.

Caseïne-eiwitten vinden we vooral in melk en eieren en wordt langzaam afgebroken door het lichaam. Doordat het snel bijdraagt aan een vol gevoel vormt het een goede vervanger voor maaltijden die minder gezonde bouwstoffen bevatten.

Soja-eiwitten zijn iets duurder dan de gewone eiwitten echter bevatten ze geen dierlijke eiwitbronnen. Het vormt daarom een goede keuze voor veganisten en vegetariërs. Ze veranderen de de vetvrije massa niet en de testosteronspiegel blijft gelijk.

Voordelen gebruik eiwitshakes:

Het gebruik van eiwitshakes kent diverse voordelen zoals:

  • Ze beschikken over extra bouwstoffen
  • Zorgen ervoor dat schade aan spieren sneller herstelt
  • Helpen bij het herstel van ons spierglycogeen

Extra weetjes over eiwitshakes!

Uit een Amerikaans onderzoek waarbij 130 mariniers zijn onderzocht, bleek dat deze mariniers veel baat hadden bij het gebruik van eiwitshakes. De extra eiwitten, koolhydraten en vetten voorkwamen infecties en zorgden voor minder spierpijn en uitputting door hitte. Indien je af wilt vallen met eiwitshakes is het aan te raden om eiwitten te kopen die jouw lichaam van de juiste hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten voorzien.

Hebben eiwitshakes nadelen?

Bij goed gebruik zul je waarschijnlijk niet veel nadelen van een eiwitshake ondervinden. Een enkele portie bevat vaak niet veel calorieën, maar dit kan oplopen indien je ze dagelijks consumeert. Pas daarom op met de hoeveelheid eiwitten die je inneemt, want je lichaam kan te veel eiwitten niet verwerken en zet deze om in vetten. In dit geval kunnen eiwitshakes dus wel nadelen veroorzaken.

Voordeel van eiwitshakekopen.nl

Eiwitshakekopen.nl werkt samen met alleen de beste supplement aanbieders zoals: Bodylab, Body Supplies, Bodystore, Body en GymshopNutrition Maniacs en XXL Nutrition. Eiwitshakekopen.nl biedt je een compleet overzicht van diverse grote en kleine merken die de beste eiwitshakes aanbieden. Hierdoor is het niet meer nodig om te zoeken naar een aanbieding die bij jou aansluit en ben je altijd verzekerd van een goede aanbieding, actie of kortingscode. Eindeloos speuren is dus niet meer nodig, want Eiwitshakeskopen.nl voorziet je graag van de juiste informatie en verwijst je daarna door naar de juiste webshop. Hierdoor ben je altijd verzekerd van de beste eiwitshake.

EIWITSHAKE AANBIEDINGEN

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw favoriete eiwitshake. Daarom hebben wij de beste eiwitshake aanbiedingen van Bodylab voor u op een rijtje gezet.