Image Image Image Image Image Image Image Image Image

25 aug

Door

Top 3 eiwitpoeder

augustus 25, 2019 | Door |

Je wilt graag extra eiwitten consumeren en bent benieuwd welke soort eiwitpoeder het beste bij jou past. Er zijn namelijk veel verschillende eiwitpoeders qua substanties en smaken. Veel keuze is natuurlijk fijn, maar kan het ook erg lastig maken om het juiste product te kiezen. Daarom kun je er door het lezen van dit artikel achterkomen welke soort eiwitpoeder geschikt is voor jouw wensen en/of dieet, want hieronder lees je de voordelen van de 3 beste eiwitpoeders.

Informatie over eiwitpoeder

Eiwitten zitten in allerlei verschillende producten. Denk bijvoorbeeld aan producten zoals yoghurt, vis, melk, enzovoorts. Ondanks dat de meeste mensen dit soort producten dagelijks consumeren, is de inname van eiwitten voor sporters meestal niet genoeg wanneer je alleen de dagelijkse producten consumeerd.

Vooral als je fanatiek sport, is het daarom verstandig om extra eiwitten te consumeren, want het menselijk lichaam verbruikt tijdens en na het sporten veel eiwitten. Eiwitpoeder kan daarbij helpen, want het is een supplement die je kan consumeren als je extra eiwitten wil binnen krijgen.

Lees ook: Wat is de houdbaarheid van eiwitpoeder

Hoe eiwitpoeder consumeren?

Uiteraard hoef je eiwitpoeder niet als poeder te consumeren. In de loop der jaren zijn er namelijk super veel verschillende producten op de markt verschenen speciaal voor mensen die extra eiwitten willen consumeren. Een populaire webshop waar je terecht kan voor voedingssuplementen is www.bodyenfitshop.nl . De meest bekende en populaire producten met extra toegevoegde eiwitten die te koop zijn bij Body en Fitshop zijn:

  • Eiwitshakes
  • Proteïne chips
  • Snoep met extra eiwitten
  • Eiwitrijk brood
  • Eiwitwafels
  • Proteïne koekjes
  • Proteïne pancakes
  • Sapjes met extra eiwitten

 

De beste eiwitpoeders

Wat zijn de beste eiwitpoeders? Naast het feit dat er veel verschillende soorten producten met extra eiwitten op de markt zijn, zijn er ook verschillende soorten eiwitpoeders te koop in de winkels en in webshops. De 3 beste soorten eiwitpoeders zijn whey, caseïne en soja. Welke soort eiwitpoeder het beste bij jou past, hangt af van jouw behoeftes. De 3 verschillende soorten eiwitpoeders hebben namelijk andere concentraties en vervullen verschillende behoeftes.

Whey eiwitpoeder

Whey eiwitpoeder wordt door veel mensen gezien als de allerbeste eiwitpoeder. Whey eiwitpoeder heeft namelijk heel veel voordelen. Hieronder sommen we 5 voordelen van whey eiwitpoeder voor je op.

1. Whey eiwit wordt heel snel opgenomen door het lichaam en dat is erg handig. Je kan dan namelijk kort voor het sporten whey eiwitten consumeren en er direct profijt van hebben tijdens de training.

2. Het is wetenschappelijk bewezen dat whey eiwit de spiergroei het beste en het snelste bevorderd. Dit komt mede door het feit dat whey eiwit volledig door het lichaam kan worden opgenomen.

3. Whey eiwit is een prettig voedingssupplement als je aan het cutten bent, want whey eiwit is erg vullend. Doordat whey eiwit erg vullend is, ben je sneller en langer verzadigd en zul je minder geneigd zijn om tussen maaltijden door te snacken.

4. Whey eiwit verhoogd de stofwisseling na de consumptie van whey eiwit voor een aantal uren. Een verhoogde stofwisseling houdt in dat jouw lichaam sneller calorieën verbrand en daardoor zal het afvallen makkelijker gaan.

5. Whey eiwit zorgt voor een beter imuunsysteem en daardoor word je minder snel ziek.

Een van de bekendste eiwitpoeders is Whey Perfection (Link naar Body en Fitshop)

Caseine eiwitpoeder

Caseine eiwitpoeder is net als whey eiwitpoeder erg populair. Whey eiwitten worden vaak de snelle eiwitten genoemd en caseine eiwitten worden juist de langzame eiwitten genoemd. Doordat je na de consumptie van caseine langer gebruik kan maken van deze eiwitten zijn er weer andere voordelen. Hieronder lees je 5 voordelen van caseine.

1. Doordat caseine eiwitpoeder na consumptie tot wel 7 uur lang zijn werking behoudt, is het erg geschikt om caseine eiwitpoeder te gebruiken om jouw spieren te laten herstellen. Je kan dit het beste doen door caseine eiwitpoeder te consumeren vlak voor het slapen, zodat het herstel in de nacht kan plaatsvinden.

2. De opname van caseine eiwit door het menselijk lichaam kost het lichaam meer moeite dan bijvoorbeeld de opname van whey eiwit. Hierdoor verbrand het lichaam meer calorieën en kun je sneller afvallen.

3. In caseine eiwit zit calcium fosfaat en dat stofje is gunstig voor het behouden van een gezond gebit. Jouw tanden zullen door calcium fosfaat sterker worden en beschermd zijn tegen erosie.

4. Caseine eiwit zorgt er voor dat de hersteltijd van jouw spieren verlaagd wordt en dat is prettig voor sporters. Hierdoor zijn jouw spieren namelijk eerder hersteld voor een volgende training en kan je sneller achter elkaar trainen.

5. Caseine eiwit zal er voor zorgen dat je sneller verzadigd bent. Door het verzadigde gevoel zul je merken dat je minder zult snacken tussendoor en hierdoor wordt het makkelijk om af te vallen.

Erg populair is Micellar Casein Perfection (Link naar Body en Fitshop)

Soja eiwitpoeder

Soja eiwitpoeder wordt gewonnen uit sojabonen en is dus een plantaardig eiwit. Sojabonen bevatten veel eiwitten en daardoor is soja eiwitpoeder erg geconcentreerd. Er zijn verschillende soorten soja eiwitpoeders, maar degene met de hoogste kwaliteit is soja eiwit isolaat. Hieronder lees je 5 voordelen van soja-eiwitpoeder.

1. Soja eiwit is volledig plantaardig en daardoor ook geschikt voor veganisten.

2. Het cholestrolgehalte van soja eiwit is nihil en daardoor erg gezond, want een te hoog cholesterolgehalte kan bijvoorbeeld hart- en vaatziektes veroorzaken.

3. Naast het lage cholestrolgehalte van soja eiwit bevat deze soort eiwit ook heel weinig verzadigde vetten en ook dat is natuurlijk goed voor jouw gezondheid, want verzadigde vetten zijn verkeerd.

4. Soja eiwit geeft jouw lichaam een energieboost en dat zorgt er enerzijds voor dat je actiever wordt, maar ook dat het immuunsysteem versterkt wordt. Door de consumptie van soja eiwit wordt je dus fitter en dat is als sporter natuurlijk erg fijn.

5. Soja eiwit kan gebruikt worden tijdens het afvallen en cutten, want het is laag in calorieën en zorgt voor spiergroei.

Onze tip! Soja Eiwit Isolaat (Link naar Body en Fitshop)

Welke eiwitpoeder kies ik?

Nu rest alleen nog de vraag: Welke eiwitpoeder kies ik? Alledrie de bovengenoemde eiwitpoeders hebben veel prettige voordelen. Het is daarom aan jou om te kijken welke soort eiwitpoeder het beste bij jou past qua wensen en/of qua dieet. Hoe kom je erachter welke eiwitpoeder het beste bij jou past? Probeer simpelweg alledrie de eiwitpoeders een tijdje uit en kijk waar jouw lichaam het beste op reageert.

Het is ook mogelijk om verschillende soorten eiwitpoeders met elkaar te combineren. Een voorbeeld hiervan is dat je whey en caseine eiwitten combineert, want zo krijg je zowel snelle als langzame eiwitten binnen en dat zorgt voor een nog beter resultaat.