Image Image Image Image Image Image Image Image Image

22 apr

Door

Smart Protein Ervaring

april 22, 2019 | Door |

Waarom Smart Protein?

Sporters die vaak en/of intensief sporten moeten voldoende eiwitten consumeren. Tijdens het sporten ontstaan er scheurtjes in de spieren, die door de aanwezigheid en de consumptie van eiwitten in het lichaam hersteld worden. Via je dagelijkse voedsel krijg je eiwitten binnen, maar in praktijk blijkt dit niet altijd voldoende te zijn voor sporters die vaak en/of intensief sporten. Voor sporters is het dus belangrijk om extra eiwitten te consumeren door middel van de consumptie van bijvoorbeeld eiwitshakes. Sporters zijn dus geïnteresseerd in voedingssupplementen die rijk zijn aan eiwitten, maar daarnaast willen de meeste sporters niet te veel koolhydraten consumeren om op gewicht te blijven of om af te vallen. Deze Smart Protein eiwitpoeder voldoet aan beide belangen van sporters, het is namelijk rijk aan eiwitten en koolhydraatarm, vandaar dat veel sporters graag eens Smart Protein willen ervaren.

 

Smart ProteinBekijk product

 

Samenstelling Smart Protein

Smart Protein eiwitpoeder bestaat uit een aantal bestanddelen. De volgende gegevens zijn berekend over 100 gram Smart Protein.

 • 0,6786 gram eiwitten
 • 0,0936 gram koolhydraten (waarvan 0,0814 gram suikers)
 • 0,0139 gram vezels
 • 0,0139 gram vet (waarvan 0,0082 verzadigd vet)

In totaal bevat 100 gram Smart Protein 3,3214 kcal en dit komt neer op 14 kilojoule. Smart Protein bevat veel toegevoegde, mineralen, vitamines en halfvitamines, wat Smart Protein tot een heel compleet voedingssupplement maakt.

 • Kalium (regelt vochtbalans en bloeddruk.)
 • Foliumzuur (regelt de aanmaak rode en witte bloedcellen.)
 • Biotine (maakt energie vrij uit voeding en vormt vetzuren.)
 • Panthoteenzuur (regelt energievoorziening binnen het lichaam en regelt de opbouw en afbraak van eiwitten en vetten.)
 • Calcium (regelt de opbouw en onderhoud van botten en gebit.)
 • Vitamine b1 (regelt energievoorziening binnen het lichaam en zorgt ervoor dat de hartspier en het zenuwstelsel goed werken.)
 • Vitamine b2 (regelt de energievoorziening binnen het lichaam.)
 • Vitamine b6 (regelt de stofwisseling en reguleert hormonen die ervoor zorgen dat het immuunsysteem en zenuwstelsel goed kunnen werken.)
 • Vitamine b12 (regelt de aanmaak van rode bloedcellen.)
 • Choline (draagt bij aan de stofwisseling.)

 

Hoe smaakt Smart Protein?

Smart Protein is beschikbaar in heel veel verschillende smaken. Wat prettig is, is dat Smart Protein beschikbaar is in de standaardsmaken, maar daarnaast zijn er ook verrassende smaken beschikbaar. Hierdoor is het mogelijk om te variëren, waardoor je niet het gevoel hebt dat je consumptie te eenzijdig is. Voorbeelden van smaken waarin Smart Protein beschikbaar is, zijn frozen cappuccino, aardbei, nutella, appeltaart, koekjes, witte chocolade, stracciatella, bounty, vanille en chocolade. Het is ook mogelijk om meerdere smaken met elkaar te combineren, waardoor er dus heel veel verschillende smaken mogelijk zijn.

Wanneer gebruik je Smart Protein?

Smart Protein is in principe op elk moment van de dag te consumeren. Smart Protein bevat whey eiwitten en caseine eiwitten. Whey eiwitten kun je het beste innemen rondom en tijdens je trainingen, want whey eiwitten werken kortdurend en daar heb je dus tijdens het sporten profijt van. Caseine eiwitten daarentegen werken langdurend, waardoor je er ook rondom de trainingen profijt van hebt. Het is dus aan jou om te kijken wat voor jou de beste tijd is om jouw eiwitshake te consumeren.

smart protein mousseBekijk product

Hoe gebruik je Smart Protein?

Smart Protein kan op verschillende manieren geconsumeerd worden. De meest bekende manier is om Smart Protein te mengen met water of melk, waardoor je een milkshake effect creëert. Daarnaast zijn er ook nog andere ietwat verrassende manieren om Smart Protein te consumeren. Denk bijvoorbeeld aan het zelf maken van Smart Protein Pancakes. Smart Protein Pancakes bevatten per 50 gram maar liefst 24 gram eiwitten en Smart Protein Pancakes zijn daarnaast rijk aan vezels. Net als dat het Smart Protein poeder beschikbaar is in veel verschillende smaken geldt dit ook voor Smart Protein Pancakes, want die zijn beschikbaar in de smaken naturel, banaan- caramel, caramel, ahornsiroop, bosbes en kokos-witte chocolade. Het is dus prettig dat sporters ook op een andere manier eiwitten kunnen consumeren in plaats van altijd consumptie via shakes.

Voordelen van Smart Protein

Smart Protein kent een aantal voordelen:

 • De prijs/kwaliteit verhouding van Smart Protein is scherp. 1 kilogram Body en Fit Smart Protein kost namelijk plus minus 20 euro.
 • Het is zeer eenvoudig en totaal niet tijdrovend om Smart Protein klaar te maken voor consumptie.
 • Een groot voordeel van Smart Protein is dat Smart Protein veel eiwitten bevatten, maar daarentegen koolhydraatarm is.
 • Smart Protein bevat geen toegevoegde suikers.
 • Smart Protein is beschikbaar in veel verschillende smaken, waardoor variatie mogelijk is.
 • Smart Protein bevat maar 90 kcal, wat minder is dan de meeste andere voedingssupplementen met eiwitten.
 • Doordat je spieren door Smart Protein snel herstellen is de kans op spierpijn klein, wat gunstig is voor je resultaten.
 • Smart Protein is erg vullend, waardoor je snel een verzadigd gevoel zult ervaren. Het gevolg hiervan is dat het makkelijker wordt om op gewicht te blijven of om zelfs af te vallen.

 

Nadelen van Smart Protein

 • Mensen met koemelk- of lactose intolerantie kunnen geen gebruik maken van Smart Protein shakes gemengd met melk aangezien de shakes dan melk bevatten.
 • Smart Protein kan beter niet te vaak gebruikt worden, want ondanks het lage calorieën- en suikergehalte kan het door te veel gebruik toch zijn dat je teveel suiker en calorieën consumeerd.

smart protein puddingBekijk product

Conclusie

Al met al is Smart Protein een veelzijdig voedingssupplement met veel voordelen en weinig nadelen. De voordelen van Smart Protein zijn bijvoorbeeld de goede prijs/kwaliteit verhouding, verminderd spierpijn, weinig calorieën, koolhydraat arm, veel variatie mogelijk, eiwitrijk en het bevat ook veel mineralen en vitamines. Mocht je zelf ook eens willen uitproberen wat Smart Protein voor jou kan betekenen. Het is mogelijk op een Smart Protein Sachet te kopen. Een Smart Protein Sachet is een soort proefzakje, zodat je niet meteen een grote verpakking Smart Protein hoeft te kopen. Smart Protein Body en Fit is eenvoudig te bestellen op de website www.bodyenfitshop.nl . Een bijkomend voordeel van bestellen op de website van Body en Fitshop is dat bestellingen die voor 22:00 geplaatst worden de volgende dag al thuisbezorgd worden, uitgezonderd bestellingen die op zaterdag geplaatst worden aangezien op zondag geen pakketten bezorgd worden.