Image Image Image Image Image Image Image Image Image

19 mrt

Door

Eiwitshake als ontbijt: start je dag goed

maart 19, 2019 | Door |

Een eiwitshake als ontbijt? Deze vraag is vrij eenvoudig te beantwoorden. Voor sporters is het belangrijk dat ze voldoende eiwitten binnen krijgen. De aanbevolen hoeveelheid voor mensen die elke dag licht sporten is 0,8 tot 1,0 gram. Fanatieke sporters hebben duidelijk meer eiwitten per dag nodig, namelijk tussen de 1,2 en 2 gram eiwitten. Eiwitten zitten in verschillende producten, dus door je dagelijkse voedsel te eten, krijg je eiwitten binnen. Wel is het zo dat de hoeveelheid eiwitten die je lichaam uit je normale porties haalt vaak niet voldoende is. Dit tekort aan eiwitten kan je aanvullen door eiwitshakes te consumeren. Kom jij ook nog niet aan de aanbevolen hoeveelheid eiwitten per dag? of wil je afvallen met shakes? Dan is een eiwitshake als ontbijt wellicht iets voor jou.Een sporters ontbijt hoeft niet eens veel tijd te kosten om te bereiden. Ook is het effect van eiwitshakes groot.

Waarom is een goed ontbijt voor sporten zo belangrijk?

Je hoort het vast vaak. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Vooral als je in de ochtend van plan bent om te sporten, is het belangrijk dat je aandacht besteed aan een goed ontbijt. Ontbijten is voor ieder mens, sporter of niet-sporter belangrijk, maar sporters moeten er voor zorgen dat ze naast of tijdens hun ontbijt er op letten dat er voldoende eiwitten in hun maaltijd zitten.

Tijdens het sporten ontstaan er scheurtjes in je spieren. Uiteraard moeten deze scheurtjes hersteld worden, zodat je spieren kunnen herstellen en daarna verder kunnen groeien. Eiwit is het stofje wat dit proces van spierherstel en spiergroei op gang brengt en als sporter is het dus van belang dat je voldoende eiwitten op een dag binnenkrijgt. Het is belangrijk dat je zowel voor als na een training eiwitten binnenkrijgt. Vanaf twee tot drie uur voor een training is het belangrijk om eiwitten gegeten te hebben. In veel verschillende producten zitten eiwitten verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Zoute haring
  • Gekookte eieren
  • Amandelen
  • Linzen
  • Biefstuk
  • Magere kwark

Nu is het zeer waarschijnlijk dat je ‘s ochtends niet moet denken aan zoute haring, amandelen, linzen en biefstuk dus hoe kun je ‘s ochtends alsnog voldoende eiwitten binnenkrijgen zonder deze producten?

Er zijn een aantal mogelijkheden:

Gekookte eieren:

In gekookte eieren zitten veel eiwitten en eventueel geschikt voor het ontbijt. Het
duurt ook niet lang om dit ‘s ochtends klaar te maken.

Magere kwark:

Magere kwark is rijk aan eiwitten en daarom geschikt als ontbijt voor het sporten.

Eiwitshakes:

Eiwitshakes, ook wel eiwitpoeder genoemd worden steeds populairder en dat is natuurlijk niet voor niets. Stel jezelf de vraag: eiwitpoeder, welke kies is ik? Voor sporters zijn eiwitshakes makkelijk, want de bereiding van een eiwitshake is erg eenvoudig en het aantal gram eiwitten is gemakkelijk te bepalen en precies af te meten per persoon. Er zijn ook veel verschillende soorten en smaken eiwitshakes, zodat er een eiwitshake is voor iedereen. Ook fijn, het kost nauwelijks tijd om een eiwitshake klaar te maken. Daarnaast kun je gemakkelijk variëren, want er zijn veel recepten te vinden om je eiwitshake net een andere twist te geven. Tevens kun je een eiwitshake voor het slapen nemen.

Interessant voor jou!

Whey Perfection van Body en Fit bevat per serving maar liefst 23 gram hoogwaardige Whey Proteïne, 3.6 gram glutamine en ruim 5 gram BCAA's. Met Whey Perfection bereik je door de unieke samenstelling meer resultaat per shake als met welke andere Whey Proteïne dan ook. De enige echte nummer 1 in whey eiwit! Pot a 2270 gram.

Prijs : € 39,90 € 34,90

Zelf een eiwitshake maken?

Zelf een eiwitshake maken klinkt misschien moeilijk en zeer tijdrovend, maar het omgekeerde blijkt waar te zijn. Het kost namelijk maar enkele minuten om een eiwitshake te bereiden. Het is namelijk een kwestie van een aantal producten met elkaar mengen.

Een eiwitshake met poeder maken is zeer gemakkelijk. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Het eiwitpoeder kan bijvoorbeeld gemengd worden met water en melk. Wanneer het eiwitpoeder wordt gemengd met melk gaat de voorkeur uit naar nul procent vet melk, tenzij je erg mager bent, want dan is volle melk een betere optie. Naast deze opties kun je je eiwitshake net zo ‘lekker’ maken als je zelf wil. Voeg bijvoorbeeld fruit, chocolade extract, amandelmelk of havermout toe aan je eiwitshake voor een andere smaak.

Is een eiwitshake als ontbijt toereikend?

Een vraag die veel sporters die eiwitshake gebruiken of willen gebruiken hebben, is de vraag of eiwitshakes in de ochtend goed en toereikend zijn. Het maakt in principe niet uit op welke tijd je een eiwitshake nuttigt, maar het is wel belangrijk om uit te zoeken wat voor jou de beste tijd is.

Eiwitshakes worden meestal gebruikt door sporters om hun spieren te herstellen en te laten groeien. Eiwitshakes zijn het meest effectief wanneer je ze twee tot drie uur voor een training nuttigt, dus als je in de ochtend sport is het een goed idee om een eiwitshake te nuttigen in de ochtend. Wel is het belangrijk om te weten dat een eiwitshake nooit een maaltijdvervanger is, zowel ‘s ochtends, ‘s middags als ‘s avonds niet. Als je alleen een eiwitshake consumeert in de ochtend is dit dus niet toereikend, omdat het belangrijk is om ook andere belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Wanneer naast je eiwitshake ook nog andere producten consumeerd, waardoor je ook andere voedingstoffen binnenkrijgt zoals koolhydraten is een eiwitshake een goede aanvulling op je ontbijt. Door andere producten toe te voegen aan je eiwitshake wordt het een volledig ontbijt. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van fruit en havermout.

Aanrader!

Whey delicious van XXL Nutrition is volgens de gebruikers de lekkerste eiwitshake op de markt! Whey Delicious zit boordevol eiwitten.

Prijs : €28,95 €23,95

Wat voor soort eiwitshakes zijn er?

Er zijn eiwitshakes in verschillende smaken en met verschillende soorten eiwitten. Er zijn twee verschillende eiwitten namelijk:

  • Whey-eiwitten
  • Caseïne-eiwitten

Whey-eiwitten zijn eiwitten die je het beste kunt nuttigen voor en tijdens je training, want deze eiwitten werken snel. Naast whey-eiwitten zijn er nog caseïne-eiwitten. Caseïne-eiwitten werken langzamer, waardoor je er langer van kan profiteren. Het is gebleken dat de combinatie van whey-eiwitten en caseïne-eiwitten het meest effectief is. Wel kun je de verhoudingen aanpassen aan het moment van inname.

Welke soort eiwitshake als ontbijt is het beste?

Als je van plan bent ‘s ochtends binnen twee tot drie uur na het ontbijt te gaan sporten, ben je dus gebaat bij snelle eiwitten. Het is dus verstandig om in je eiwitshake vooral whey-eiwitten te stoppen, maar vergeet ook niet dat het beste resultaat behaald wordt door een combinatie tussen
whey-eiwitten en caseïne-eiwitten, dus stop ook wat caseïne-eiwitten in je eiwitshake!

Een Eiwitshake als ontbijt?

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw favoriete eiwitshake. Daarom hebben wij de beste eiwitshake aanbiedingen van Body en Fitshop voor u op een rijtje gezet.