Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Beste plantaardige eiwitten top 5

Op zoek naar de beste plantaardige eiwitten? Op deze pagina zetten we de 5 beste vegan eiwitten voor je op een rijtje. Tegenwoordig wordt het gebruiken van plantaardige eiwitten steeds populairder en zijn er zelfs veganisten die helemaal geen dierlijke eiwitten meer consumeren. Het consumeren van plantaardige eiwitten heeft veel voordelen voor jezelf, het milieu en de dieren in vergelijking met dierlijke eiwitten.

Door de toegenomen vraag naar alternatieven voor dierlijke eiwitten is het aanbod erg gegroeid en heb je veel keuze uit verschillende soorten plantaardige eiwitten die je helpen betere sportprestaties af te leveren.

Plantaardig eiwit

Plantaardig eiwit is afkomstig uit plantaardige producten. Er zijn verschillende soorten voedingsmiddelen die plantaardige eiwitten bevatten zoals bijvoorbeeld quinoa, sojabonen, linzen, pompoenpitten en boekweit.

Producten die plantaardige eiwitten bevatten, bieden meestal niet alleen eiwitten, maar ook andere belangrijke voedingstoffen. Ook bevatten veel producten met plantaardige eiwitten vaak niet veel calorieën waardoor de producten meestal goed passen binnen bepaalde diëten.

Top 5 plantaardige eiwitten

Er zijn veel verschillende soorten plantaardige eiwitten. De top 5 ziet er als volgt uit:

#1  Vegan Perfection van Body en Fit
#2  Soy Protein Isolate van Body en Fit
#3  Gold Standard 100% Plant based Protein
#4  Vegan Protein van Womens Best
#5  Vegan Protein van Applied Nutrition

 


# 1 Vegan Perfection – Body en Fit

Bekijk Vegan Perfection

 

 

 


# 2 Soy Protein Isolate – Body en Fit 

Bekijk Soy Protein Isolate

 

 

 


# 3 Gold Standard 100% Plant-Based Protein –  Optimum Nutrition

Bekijk Gold Standard 100% Plant-Based Protein

 

 

 


# 4 Vegan Protein – Womens Best

Bekijk Vegan Protein

 

 

 


# 5 Vegan Protein – Applied Nutrition

Bekijk Vegan Protein

 

 

 


 

Dierlijke eiwitten VS Plantaardige eiwitten

Plantaardige eiwitten zijn zoals de naam al doet vermoeden eiwitten die afkomstig zijn uit planten. Naast plantaardige eiwitten zijn er ook eiwitten afkomstig van dieren genaamd dierlijke eiwitten. Vroeger werd vaak gedacht dat dierlijke eiwitten beter zijn dan plantaardige eiwitten, maar wanneer je een gevarieerd voedingspatroon hebt, kan je ook alle voedingstoffen binnenkrijgen ondanks dat je geen dierlijke eiwitten eet. Door verschillende plantaardige producten te combineren kan je toch voor een volwaardige maaltijd zorgen.

Voordelen plantaardige eiwitten

Er zijn een aantal voordelen te noemen waarmee plantaardige eiwitten zich onderscheiden van dierlijke eiwitten. Ten eerste is het consumeren van plantaardige in plaats van dierlijke eiwitten beter voor het milieu. Het onderhouden van dieren kost erg veel grondstoffen en daarnaast worden er veel broeikasgassen door het vee uitgestoten. Planten verbouwen middels landbouw is daarom beter voor het milieu dan de veeteelt.

Ten tweede is er ook wat te zeggen over het dierenwelzijn dat verbetert kan worden door minder vlees te consumeren. Tot slot zijn plantaardige eiwitten ook geschikt voor mensen die een vegetarische of veganistische leefstijl hebben.

Plantaardige eiwitten spieropbouw

Eiwit draagt bij aan het opbouwen van spiermassa. In de dagelijkse voedingsmiddelen zit ook eiwit en dit is in de meeste gevallen voldoende tenzij je een fanatieke krachtsporter bent. Krachtsporters die bijvoorbeeld aan bodybuilding doen, worden geadviseerd om extra eiwitten te consumeren om de spieropbouw te vergroten. De gemiddelde dagelijkse hoeveelheid eiwitten bevindt zich tussen de 1.2 tot 2 gram per kilo lichaamsgewicht.

De exacte dagelijkse inname is afhankelijk van het gewicht van de sporter en daarnaast ook van de doelen die de sporter nastreeft. Belangrijk om te vermelden is dat te veel eiwitten innemen tot gewichtstoename kan leiden omdat het overschot aan eiwitten als vet opgeslagen wordt.

Wat zijn plantaardige eiwitten?

Plantaardige eiwitten zijn afkomstig van plantaardige voeding zoals zaden, noten en peulvruchten. Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor je lichaam die daarnaast ook zorgen voor voldoende energie. Een ander woord voor eiwit is proteïne. Eiwitten bestaan uit aminozuren. Dierlijke eiwitten bestaan over het algemeen uit meer aminozuren dan plantaardige eiwitten. Daarom is het van belang om gevarieerd te eten om met plantaardige producten voldoende aminozuren binnen te krijgen.

Vegan Protein

Veel mensen vinden het verschil tussen een vegetariër en veganist verwarrend. Een vegetariër eet geen voedsel dat afkomstig is van gedode dieren. Een veganist daarentegen eten zowel geen gedode dieren, maar ook geen voedingsmiddelen die afkomstig zijn van dieren die niet gedood zijn zoals bijvoorbeeld melk en eieren. Ook gebruiken veganisten geen producten die afkomstig zijn van dieren zoals bijvoorbeeld leer.

Ook mensen die een vegetarische of veganistische levensstijl hebben, moeten eiwitten binnenkrijgen omdat het een belangrijke bouwstof is. Mede daarom is er vegan proteïne op de markt gebracht. Vegan proteïne bevat namelijk enkel plantaardige eiwitten.

Vegan Protein Powder

Vegan proteïne is in verschillende vormen verkrijgbaar. Ten eerste zijn er plantaardige eiwitshakes. Een vegan protein shake kan je zelf maken door een vloeistof te mengen met speciaal poeder, waardoor je de eiwitten op kan drinken. Er zijn verschillende soorten eiwitpoeder waardoor je verschillende soorten eiwitshakes kan maken zoals bijvoorbeeld whey shakes.

Een whey shake kan je voor een training gebruiken zodat je genoeg energie hebt om te trainen. Daarnaast zijn er ook een vegan protein bars. Een vegan protein bar is een reep en de repen zijn in verschillende smaken verkrijgbaar. Al met al zijn er dus verschillende mogelijkheden voor de opname van vegan proteïne.

Aanbieder plantaardig eiwit Supspace

Supspace.nl is een grote en bekende aanbieder van vegan proteïne. Bij Supspace kan je terecht voor poeder om een eiwitshake te maken en proteïne bars. Naast vegan proteïne heeft de webshop ook een groot aanbod in producten met dierlijke eiwitten. Bestellen bij Supspace is erg eenvoudig omdat de website erg overzichtelijk en uitgebreid is.

Wanneer je bij Supspace bestelt voor 35 euro of meer hoef je geen verzendkosten te betalen. De verzending van bestellingen is over het algemeen erg snel. Wanneer je voor 23:59 bestelt, heb je je bestelling de volgende werkdag al in huis.

Bekijk alle plantaardige eiwitten van Supspace

Body en Fit plantaardig eiwit aanbieder

Net als Supspace is ook Body en Fit een grote en bekende aanbieder van vegan proteïne. Het aanbod van Body en fit op het gebied van plantaardig eiwit is zelfs nog uitgebreider. Je kan er bijvoorbeeld ook terecht voor vegan proteïne pannenkoekenmix en vegan proteïne wraps.

Net als bij Supspace worden ook bij Body en Fit bestellingen vanaf 35 euro gratis thuisbezorgd. Op werkdagen worden bestellingen die voor 22:00 (20:00 in het weekend) binnen zijn, de volgende werkdag thuisbezorgd.

Bekijk alle plantaardige eiwitten van Body en Fit

Conclusie

Plantaardige eiwitten zijn razend populair mede doordat steeds meer mensen een vegetarische of veganistische levensstijl naleven. Plantaardige eiwitten zijn in gewone voedingsmiddelen te vinden zoals zaden en noten. Krachtsporters hebben vaak extra eiwitten nodig en hiervoor kan je bijvoorbeeld vegan eiwitshakes consumeren.

Twee bekende webshops op het gebied van sportvoeding zijn Supspace en Body en Fit en hier kan je terecht voor verschillende producten met plantaardige eiwitten.

Deze informatie is er om jou te helpen bij het kiezen van jouw eiwitten. Bekijk ook de andere pagina’s met de beste eiwitten.