Image Image Image Image Image Image Image Image Image

21 aug

Door

6 Comments

Afvallen met shakes

augustus 21, 2016 | Door | 6 Comments

Het is een veel besproken onderwerp, kun je afvallen met shakes ? Het antwoord is: Ja!! Echter het probleem is dat mensen shakes gaan beschouwen als een soort wondermiddel waarbij je alleen de shake moet drinken en dan ineens een aantal broekmaten slanker word. Dat kan natuurlijk helemaal niet, maar de shakes helpen je wel degelijk op weg.

Uit een onderzoek blijkt dat je met een dieet van veel eiwitten kunt zorgen dat je gewicht verliest. Het whey-eiwit kan ervoor zorgen dat je lichaamsbouw verbetert en het draagt bij aan minder vet en meer spiermassa. Je kunt dat idealiseren door er ook nog krachttraining bij te doen omdat het lichaam na de training meer eiwitten nodig heeft om de spieren te herstellen. Als je dan genoeg eiwitten hebt gegeten zal de spiermassa toenemen waardoor het gemakkelijker is om af te vallen.

Welke eiwitshake is het beste?

Er zijn heel veel eiwitshakes op de markt omdat het ook een hele populaire manier is van afvallen. Maar welke is nou de beste? Er is niet echt een beste maar wanneer je een shake koopt moet je letten op het aantal koolhydraten, hoe minder hoe beter, je moet een shake zoeken die gebaseerd is op eiwitten. Er zijn echter wel goedkopere eiwitshakes, die worden meestal gevuld met slechte ingrediënten zoals: soja eiwit, maltodextrine, dextrose en fructose. Let dus goed op de voedingswaarden en kijk niet direct naar de goedkoopste shake. Het is echter ook weer niet zo dat wanneer je een duurdere shake hebt dat het dan gelijk een goede is dus je zult echt even op de verpakking moeten kijken wat er in zit.

Let op het gehalte calorieën per shake, vet, eiwitten en koolhydraten hebben allemaal hun eigen hoeveelheid calorieën. De hoeveelheid calorieën in een bepaald product geeft aan hoeveel energie dit product geeft, een man verbruikt gemiddeld 2500 calorieën per dag en een vrouw 2000, om af te vallen moet je minder calorieën eten als je nodig hebt, dan gaat je lichaam brandstof halen uit de vetreserves, en val je dus af. En hoe hoger het percentage eiwitten in een shake hoe beter.

Voordelen eiwitshakes

Je kunt een shake pakken voor een maaltijd of activiteit waarbij je normaal veel zou eten, omdat een eiwitshake je een vol gevoel geeft heb je minder trek en eet je dus minder. En je hebt meteen de juiste voedingswaarde binnen, je kunt ook een maaltijd vervangen door een eiwitshake, wel opletten dat je dat maar met 1 maaltijd per dag doet omdat er weer andere mineralen en vitamines zitten in het normale eten. Wij hebben de beste eiwitshakes op een rijtje gezet.

 

 

 

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reacties op dit bericht

 1. Sander

  Bedankt voor dit artikel 🙂 Ik ben vooral opzoek naar een eiwitshake die lekker is. Zodat het lekker wegdrinkt. Welke pot zouden jullie adviseren?

 2. Lotte

  Ik zou graag willen afvallen en ben ook lekker aan het sporten tegenwoordig, dus ik ga het zeker proberen met eiwitshakes 🙂

 3. Momenteel ben ik bezig met een dieet waarbij ik eiwitshakes combineer met koolvis.
  Zelf gebruik ik de Whey Isolaat van XXL Nutrition, hier ben ik erg tevreden over. Zo neem ik bijvoorbeeld ‘s-morgens een shake met brinta en 2 scoops whey isolaat en ik kan mn dag fris starten. Heeft er iemand een goede ervaring met een ander merk?

 4. Richard de Bie

  Zelf heb ik goede ervaring met de Smart Protein van Body en Fit.
  Deze eiwitshake past prima in een eiwitdieet en bevat slechts 90 Kcal per shake.
  Ik ga deze zeker weer bestellen. Succes!

 5. Richard de Bie

  Nee, in eerste instantie niet. Ik gebruik namelijk zelf ook de shakes van XXL.
  ‘s-morgens neem ik whey delicious en ‘s-avonds de night protein. Deze vullen elkaar prima aan in mijn dieet.

Plaats een reactie