Image Image Image Image Image Image Image Image Image

11 sep

Door

Afvallen met eiwitshakes

september 11, 2018 | Door |

Wil je afvallen met eiwitshakes? Die vraag is makkelijk te beantwoorden. Wie wil afvallen, heeft hiervoor namelijk meerdere methodes ter beschikking. Afvallen met shakes is, wanneer correct toegepast, een zeer verantwoorde, effectieve, smakelijke en goed vol te houden manier om gewicht te verliezen en vervolgens een goed gewicht te behouden. De ene methode is effectiever dan de andere. Wat voor een ander goed werkt, hoeft niet per se voor jou de beste manier te zijn. Toch zijn er enkele manieren waarop iedereen effectief en verantwoord af kan vallen. 

Afvallen met shakesZoals bij alle vormen van afvallen, geldt ook voor het afvallen met eiwitshakes dat hier geen magie aan te pas komt. Het is geen wondermiddel of “shortcut”. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het succes. Het succes is afhankelijk van je eigen inzet en het gebruik van dit supplement. De basis voor afvallen is namelijk altijd hetzelfde: minder en gezonder eten en meer bewegen. Doe je dit in combinatie met shakes, dan ga je gegarandeerd gewicht verliezen. Je zult er dus wel moeite voor moeten doen. Of je slaagt of niet, is afhankelijk van jouw motivatie, inzet en discipline. Wees verstandig, houd vol en je zult zeker slagen. Afvallen met eiwitshakes brengt enkele belangrijke voordelen met zich mee. Hierbij brengen wij je op de hoogte van de voordelen van het nuttigen van shakes en hoe dit jou helpt bij het verliezen van overtollige kilo’s.

Interessant voor jou!

Whey Perfection van Body en Fit bevat per serving maar liefst 23 gram hoogwaardige Whey Proteïne, 3.6 gram glutamine en ruim 5 gram BCAA's. Met Whey Perfection bereik je door de unieke samenstelling meer resultaat per shake als met welke andere Whey Proteïne dan ook. De enige echte nummer 1 in whey eiwit! Pot a 2270 gram.

Prijs : € 39,90 € 34,90

Eiwitshakes versnellen je metabolisme

Je metabolisme is je stofwisseling. Elk lichaam is anders, dus net als onze uiterlijke kenmerken verschilt ook het metabolisme per persoon. Sommige mensen hebben van nature een snel metabolisme, wat betekent dat zij (in rust) veel calorieën verbranden. Andere mensen hebben een traag metabolisme en dat houdt in dat zij (in rust) minder calorieën verbranden.

In de basis komt dit erop neer dat mensen met een traag metabolisme sneller de neiging hebben om aan te komen en meer moeite hebben met het verliezen van gewicht. Behoor jij tot deze groep en eet je ook nog eens niet gezond en/of beweeg je te weinig, dan loop je snel de kans op overgewicht. Het is natuurlijk lastig om een traag metabolisme te hebben, maar dit betekent niet dat je niet af kunt vallen. Afvallen met proteineshakes is juist effectief voor mensen met een trage stofwisseling. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat je meer calorieën verbrandt. Alle stoffen die je binnenkrijgt, hebben een bepaalde calorische waarde. Met sommige stoffen kan je lichaam meer dan met andere. Van calorieën die je binnenkrijgt door eiwitten, wordt een zeer groot gedeelte verbrand. Om dit concreet te maken, geven we je het volgende voorbeeld:

Stel dat je dagelijks 1800 kilocalorieën inneemt (een mooi richtaantal om rustig af te kunnen vallen) in een dieet met slechts zeer weinig eiwitten, zullen bijna al deze calorieën worden omgezet in energie die wordt opgeslagen (onder andere in vetten). Krijg je dagelijks 1800 kilocalorieën binnen in een dieet dat rijk is aan eiwitten (zoals in een dieet met shakes), dan wordt een veel groter gedeelte van die ingenomen calorieën verbrand door je lichaam. Zeker in combinatie met veel beweging, zul je met behulp van de shakes eenvoudiger gewicht verliezen. Dit is een van de redenen waarom afvallen met shakes zo effectief is.

Ze helpen bij spieropbouw

Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen van het lichaam en worden onder andere gebruikt voor spierherstel. Ze spelen ook een belangrijke rol bij spieropbouw. Wie sport en eiwitpoeder als supplement neemt, zal eenvoudiger spieren opbouwen. Nu vraag jij je wellicht af: ik wil afvallen, waarom hebben jullie het dan over spieren kweken? Ook dit heeft te maken met je verbranding. Wie meer spierweefsel heeft, verbrandt (veel) meer calorieën. Dit betekent dat je eenvoudiger en sneller af kunt vallen, wanneer je beschikt over meer spierweefsel.

Mensen die af willen vallen, doen vaak aan cardiotraining zoals:

  • Hardlopen
  • Fietsen
  • Crosstrainen

Dat is zeker een goede manier om gewicht te verliezen, want je verbrandt er een hoop calorieën mee. Je verbrandt hier echter nog meer calorieën mee, als je meer spierweefsel hebt. Daarom kan krachttraining een uitstekend middel zijn om af te vallen, in combinatie met afvallen met de beste eiwitshakes. Met goede krachttraining verbrand je ook een hoop calorieën en bouw je tegelijkertijd spiermassa op, waardoor je vervolgens sneller af kunt vallen. Ook je energieverbranding in rust zal toenemen. Shakes helpen je met je spieropbouw en consequent gebruik zal het afvalproces bespoedigen.

Interessant voor jou!

Whey Perfection van Body en Fit bevat per serving maar liefst 23 gram hoogwaardige Whey Proteïne, 3.6 gram glutamine en ruim 5 gram BCAA's. Met Whey Perfection bereik je door de unieke samenstelling meer resultaat per shake als met welke andere Whey Proteïne dan ook. De enige echte nummer 1 in whey eiwit! Pot a 2270 gram.

Prijs : € 39,90 € 34,90

Shakes geven je lang een voldaan gevoel

Overeten is de grootste tegenstander voor iemand die wil afvallen. Zeker als je een dieet volgt, kan het zijn dat je regelmatig honger hebt en daardoor meer gaat eten dan je eigenlijk zou moeten doen. Ook daarom is afvallen met shakes een goede methode. Wanneer kun je het beste een eiwitshake drinken? De shakes geven je namelijk lang een voldaan gevoel. Omdat eiwitten zo verzadigend werken, zul je veel minder last hebben van trek en honger en wordt het eenvoudiger om gezond en gematigd eten vol te houden. Je zult geen last meer hebben van vreetbuien, overeten en ander eetgedrag wat jouw missie om af te vallen ondermijnt.

Deze supplementen om af te vallen helpen ook nog op een andere manier. De eiwitten verminderen namelijk de aanmaak van een hormoon genaamd ghreline. Ghreline stimuleert niet alleen het hongergevoel, maar zorgt ook voor vetopslag en remt vetverbranding. Dat is nu net niet wat je wilt wanneer je gewicht wilt verliezen.

Je kunt het goed volhouden en op gewicht blijven

Afvallen is één ding; op gewicht blijven is een tweede. Veel mensen die zijn afgevallen, hebben last van een jojo-effect. Wanneer ze hun streefgewicht hebben bereikt, stoppen ze of worden ze minder streng met hun dieet en/of gaan ze minder bewegen, waardoor de kilo’s er weer aan komen. Vervolgens begint de strijd opnieuw. Dit is zonde en dit wil je natuurlijk voorkomen. Wanneer eiwitshakes gebruiken? Na het afvallen met shakes, kun je de shakes gewoon blijven gebruiken als onderdeel van je normale voedingspatroon. Je weet dan zeker dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt en dit helpt je op gewicht te blijven. Je blijft immers je metabolisme boosten en houdt je hongergevoelens onder controle. Een dieet met shakes is dan ook geen dieet wat je eenmalig of kortstondig doet: het past in je dagelijkse voedingspatroon. Zeker in combinatie met gezond eten (voldoende vers fruit en groenten, matig met ongezonde voeding) en regelmatig bewegen zul je goed op gewicht blijven en het jojo-effect elimineren.

Het is een relatief goedkope manier van afvallen

Ben je op zoek naar een betaalbare vorm van hulp met afvallen, dan is afvallen met shakes zeker een geschikte manier. Zeker wanneer je gebruik maakt van onze Body en Gymshop kortingscode of een body en fit kortingscode. De shakes zijn in allerlei vormen verkrijgbaar, maar het meest gangbaar zijn de poeders die je zelf mengt met water of melk. Een doos bevat een flinke hoeveelheid en de meeste mensen doen hier behoorlijk lang mee. Voor fanatieke sporters geldt dat zij meerdere shakes per dag nemen, met daarin een flinke hoeveelheid eiwitpoeder. Voor de meeste mensen volstaat echter het drinken van een of twee shakes per dag. Zeker als je ervoor zorgt dat je veel eiwitrijk voedsel in je dieet verwerkt, zul je niet bijzonder veel eiwitpoeder hoeven te gebruiken om toch van de effecten te kunnen profiteren.

Shakes zijn er in diverse samenstellingen. Er is voor elke portemonnee en behoefte een goede oplossing, maar wij raden zeker aan om voor kwalitatieve shakes te gaan. Ook deze hoeven niet veel geld te kosten. Tussen de pakweg 20 en 40 euro haal je al een grote pot in huis. Voor de meeste mensen is dit een voorraad van een a twee maanden. Het is ook wijs om te kijken naar de samenstelling van de shakes. Eiwitten zijn er namelijk in twee typen:

  • Whey eiwitten
  • Caseïne eiwitten

Whey eiwitten worden snel door het lichaam opgenomen en hebben een kortdurende werking, terwijl caseïne eiwitten langzaam door het lichaam worden opgenomen en een langdurige werking hebben. Je kunt shakes krijgen van 100% whey of 100% caseïne of een mengsel hiervan. Voor de meeste mensen is een mengsel aan te raden. De aanwezige whey eiwitten zorgen namelijk voor extra spierkracht, uithoudingsvermogen en spierherstel, terwijl de caseïne eiwitten ook bijdragen aan spiergroei en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel.

 

Afvallen met shakes? probeer het nu!

Ook jij kunt succesvol en blijvend slank worden! Op een gewone manier gezond slank worden door middel van eiwitrijke recepten, online begeleiding, een motivatieprogramma en gemakkelijke beweegoefeningen.